7 augustus 2008

De Doornappel - Linda Holeman


Achterflap:

Liverpool, 1823

Na de dood van haar moeder is de elfjarige Linnet overgeleverd aan de grillen van haar stiefvader. Na de eerste keer, waarbij hij zelf toekijkt, dwingt hij haar dagelijks tot prostitutie, na afloop van haar lange werkdag in de boekbinderij. Op een avond wordt ze mishandeld door een perverse klant die haar prachtige blonde haar afknipt en haar zwaar verwondt aan haar linkerborst. Ze balanceert op het randje van de dood en besluit daarna haar stiefvader voorgoed te verlaten. De Doornappel is een onvergetelijk leesavontuur, het beschrijft op kleurrijke wijze het harde leven van een dappere jonge vrouw die ondanks vele tegenslagen blijft vechten voor haar recht op geluk....

Een boek waaraan je begint en dat je niet meer kunt wegleggen voor je de allerlaatste letter hebt gelezen. Het vertelt het verhaal van een kinderprostitueetje in de jaren 1800, zomaar waar het op staat, zonder verbloemingen en met de harde taal die bij het eeuwenoud beroep hoort. Ik kijk alvast uit naar het tweede boek van deze schrijfster.

9/10

1 opmerking:

Mistsluier zei

Heb je de Granaatappel van haar al gelezen? Even goed als de Doornappel...mijn 2 lievelingsboeken aller tijden:) Je kan niet stoppen met lezen tot hij uit is.