2 januari 2009

Bloedakker - Denise Mina


Uitgelezen:
Bloedakker - Denise Mina

Achterflap:

In Glasgow wordt een peuter vermist. Iedereen vermoedt dat er een pedofiel actief is, maar het spoor leidt naar twee elfjarige jongens. Paddy Meehan – achttien en net van school – is bij de krant The Scottish Daily News begonnen als stagiaire. Haar traditionele ouders verwachten dat ze snel zal trouwen en kinderen zal krijgen. Maar Paddy droomt van een baan als onderzoeksjournalist. Op de redactie is iedereen ervan overtuigd dat de jongens zelfstandig handelden. Alleen Paddy denkt dat er meer aan de hand is. Als ze ontdekt dat een van de jongens familie is van haar verloofde, gaat ze zelf op onderzoek uit, met alle gevolgen van dien. Verstoten door haar familie en vrienden is ze plotseling kwetsbaar en staat ze er alleen voor.

Hoewel dit een speciaal boek hoorde te zijn, begonnen in 2008 en uitgelezen in 2009, viel het toch enorm tegen. Ik moest mezelf forceren om het uit te krijgen, het was meer een verplichting dan een ontspannende hobby. Geen idee waarom Karin Slaughter dit boek op de achterflap zo aanprijst .. want Denise Mina is zeker geen Karin Slaughter. Omdat ik boeken niet graag ongelezen terug afgeef in de bib ben ik toch doorgegaan. Maar het wauw-effect is nooit gekomen .. Misschien zonde van mijn tijd maar ik had steeds de hoop dat het nog ging beteren, niet dus. Een uiterst saai, ouderwets geschreven en langdradig verhaal.

4/10

2 opmerkingen:

heidi zei

en ... hoe zit het met je 'dag na morgen'? 't is wel geen kleintje he.
joe!!

° Huppelmuisje ° zei

Hoi !
Wel, nog een kleine 100 blz. te gaan en ie is uit ! Amaai, ik heb er lang over gedaan deze uit te krijgen. Het is zeer goed boek maar ge moe ter wel uwe koppie bij houden eh'. Al die namen van die leden van De Organisatie ... nuja het was zeker en vast een supertip van je ! Bedankt ..
Nu nog het plot lezen, spannend !
Bye bye , ik mail je gauw

xx Britney