27 september 2007

Solliciteer Frustratie


Diploma vereist, diploma te hoog, geen extra opleidingen gevolgd, geen statuut van verzorgende, geen getuigschrift van animator, geen management gevolgd, te ver rijden, te weinig uren, te weinig betaald, nog tal van bijscholingen te gaan ...
Brrr zo ziet u, het solliciteren loopt niet van een leien dakje. Dit zijn enkele van de opmerkingen die ik onlangs te horen of te lezen heb gekregen maar ook eigen hersenkronkels .. Studeer je niet verder dan moet je tevreden zijn met een lager inkomen, ga je wel studeren krijgen ze geen premie's voor je en is je diploma te hoog. Aaargghhh, wat een logica in die werkgevers hun grijze massa ?! Als pas afgestudeerd jong ding sta ik te trappelen om aan mijn eerste job te mogen beginnnen, nieuwe mensen leren kennen, een dagbesteding hebben, s'avonds lekker vermoeid in de zetel ploffen en op het einde van de maand met een glimlach op je gezicht richting bankautomaat. Zalig ...maar voor een opvoedsertje A1 te Oostende is het nog geen realiteit. Heb me gisteren uit frustratie ingeschreven bij Randstad en zelfs die laten het afweten, terwijl mijn buurvrouw zot getelefoneerd wordt door die pipo's ... heb ik met moeite 1 voice mail ontvangen. Het is niet simpel en ik begin het fameus beu te geraken.

I want money !

1 opmerking:

eveline zei

zwijg mij van de frustraties omtrent da solliciteren.. ik heb ook nog altijd nix.. en het begint me ook wat op de zenuwen te werken..

begrijpelijk dat je met je oma, weinig zin en tijd hebt om te posten.. ik hoop alvast dat het allemaal in orde mag komen! en dat je natuurlijk gauw werk hebt.. want indd, centjes zijn wel nodig.. 'k ondervind het zelf, niks is ook maar niks he..