29 oktober 2008

Huppelmuisje leest ...


De Reunië
Simone Van Der Vlugt

Nu de herfstvakantie aangebroken is heb ik heerlijk tijd om veel te lezen, een lage bezettingsgraad op het werk biedt ons de kans om wat overuren op te nemen. Eerst de huishoudelijke taken en daarna neerploffen met mijn boek .. I just love it ! Deze keer heb ik een boek van een Nederlandse schrijfster uitgekozen, haar debuut De Reunië kreeg zeer goede recensies dus ik ben benieuwd wat daarvan waar is.

De achterflap:

Een intrigerende psychologische thriller over een jonge vrouw op zoek naar haar verleden en identiteit. Sabine staat op het punt weer aan het werk te gaan na een jaar thuis te hebben gezeten met een burnout. Ze is 24 jaar oud en werkt als secretaresse bij een hoofdkantoor van een bank in Amsterdam. Ze ziet er tegenop om weer te beginnen en is nog steeds niet achter de precieze oorzaak van haar depressie. De aankondiging van een reünie van haar oude middelbare school zet haar leven plotseling weer op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit Sabine haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar eenmaal op de middelbare school komt er een einde aan die vriendschap. Toch voelt Sabine zich enorm schuldig. Ze heeft Isabel alleen naar huis laten fietsen op de dag dat ze verdween, misschien zou er niets gebeurd zijn als Sabine destijds met Isabel was meegefietst... Nu, tien jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds meer flarden van herinneringen aan die tijd naar boven. Sabine heeft het vermoeden dat ze zelf meer moet weten over wat er destijds gebeurde, maar dat ze het heel ver weg heeft gestopt. Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichterbij het ware verhaal van Isabels' verdwijning.

4 opmerkingen:

heidi zei

Je weet het maar te zeggen...
veel leesplezier in de "vakantie"!
Ik doe nu ook men best.

slukes

° Huppelmuisje ° zei

Hoi,
De Reünie is een plezier om te lezen, je wordt steeds op het verkeerde been gezet en je kan niet stoppen met lezen. Boeken zoals ik ze graag heb ... Ik ga alvast uitkijken naar haar volgende boeken. Misschien dus een titel voor jou om te onthouden.

Hoe vlot jouw boek ?

Bwa vakantie, het is eerder het opnemen van overuren :o)

Bye Bye

heidi zei

Was al genoteerd. Had er trouwens nog eentje op mijn 'nog te lezen' lijst staan, "het laatste offer".
Zal er eens werk van maken... ;-)

mijn boek is tot nu toe in orde, verhaal komt wel niet op gang maar toch leest het goed, grappig ook trouwens.
ga direkt verder lezen ... onder het genot van een eigen gemaakt speculaaskoekje...

dada

Eveline zei

da lijkt mij ook weer een aanrader.. damn, na de toneelvoorstellingen, ga ik weer proberen de draad op te pikken, heb hier alvast goeie titels gezien en ge leest duidelijk hélemaal mijn genre :D doe zo voort!