13 december 2008

De Therapie - Sebastien Fitzek


Uitgelezen:
psychologische thriller
Sebastian Fitzek - De Therapie

De achterflap:

Josy, de zieke 12-jarige dochter van psychiater Viktor Larenz verdwijnt onder mysterieuze omstandigheden. Er wordt nooit meer iets van haar vernomen. Vier jaar na de verdwijning van zijn dochter trekt Viktor Larenz zich terug in een afgelegen vakantiehuis op een eiland. Op een dag duikt daar de mooie Anna op. Ze wil bij Dr. Larenz in therapie omdat ze last heeft van waanvoorstellingen. Daarin duikt steeds een jong meisje op, dat net zo spoorloos verdwenen is als Josy. Viktor hoort haar met tegenzin aan, maar dan blijken er opmerkelijk veel overeenkomsten te zijn met de verdwijning van Josy. Anna beschrijft details die een buitenstaander niet kan weten. In de hoop dat ze hem meer over de verdwijning kan vertellen, stemt Dr. Larenz toe in de therapie. Maar gaandeweg lijken de vermoeiende en emotionele sessies meer en meer op een dramatisch verhoor en gebeuren er vreemde en onverklaarbare dingen op het eiland...

Een boek die bijzonder goed in elkaar steekt maar die voor mij toch wat te voorspelbaar is .. het deed me vanaf de eerste bladzijde denken aan het mooie ' Gesloten Kamer ' van Dennis Lehane en mijn vermoedens werden dan ook bevestigt. Wat gebeurt in Gesloten Kamer, gebeurt ook in De Therapie .. en dat vond ik uiteindelijk wel wat jammer. Hebben de auteurs ideetjes gepikt van elkaar of is het louter toeval .. geen idee. Op zich is het dus een geheimzinnig verhaal met een psychotisch kantje er aan waardoor je je gaat afvragen wat nu een waanvoorstelling is en wat realiteit. Zeker een aanrader voor de liefhebbers van psychologie / psychiatrie maar mijn euro viel te vroeg dus vandaar deze lagere score.

7/10

2 opmerkingen:

heidi zei

hi.
nu ben je een topper aan het lezen. veel plezier ermee!
hou je warm.
Heidi

° Huppelmuisje ° zei

warm zeg je, ik zit hier in mijn fleece trui en ik heb het nog wa frisjes :o) !! Brrrr

Ja, ik heb het al ondervonden dat Huis Van De Zusters een goeie catch is blijkbaar, ik geniet met volle teugen van het verhaal.

Doei Doei xxx