19 november 2009

Lisa Unger - Blackout


Uitgelezen:
literaire thriller
Lisa Unger - Blackout

Achterflap:

Annie Powers leeft een schijnbaar gelukkig leven in haar chique villa aan het strand in Florida. Ze heeft een man, Gray, die haar aanbidt en een prachtig dochtertje, Victory. Maar Annie Powers heeft ook andere, ongelukkiger tijden gekend. Ooit heette ze Ophelia March en was ze een angstige en getraumatiseerde puber, een periode waar Annie zich nog maar weinig van kan herinneren.Voor Ophelia begint de ellende wanneer haar moeder trouwt met een massamoordenaar die door een procedurefout is vrijgelaten uit de gevangenis. Als zijn zoon Marlowe bij hen intrekt, laat Ophelia zich inpalmen door zijn liefdesverklaringen. Marlowe blijkt echter nog verknipter dan zijn vader... Ophelia ontsnapt aan Marlowe door zich dood te laten verklaren en een nieuwe identiteit aan te nemen als Annie Powers. Maar enkele onrustbarende gebeurtenissen brengen verwarrende herinneringen bij haar naar boven. Ze zal snel moeten reconstrueren wat er is gebeurd, vóór de demonen uit haar verleden haar en haar dochtertje Victory in hun macht krijgen.

Ik heb toch een beetje mijn bedenkingen bij dit boek, je kan een boek mysterieus en onvoorspelbaar maken maar trop is trop. Je moet toch over een knap stel hersens beschikken eer je goed kan volgen en alles juist weet te enterpreteren. Ik had toch wat moeite met al het denkwerk en uiteindelijk komt er het gewoon op neer dat het zo voor de hand liggend is. Zo'n boeken heb ik graag maar bij deze kwam het niet ten volle uit de verf en was het allemaal te ver gezocht en te moeilijk. Haar 2 vorige "Ridley Jones" boeken waren dan ook stukken beter ... jammer dat ze deze trend niet voortzette in haar 3de.

7/10

1 opmerking:

Eve zei

Ewel, lees maar zeker S. Meyer hoor.. Je zal je ook wel laten opslokken door het verhaal en er helemaal in méégaan :D geweldig is dat!