4 oktober 2009

Donna Milner - Vanuit De Verte


Uitgelezen:
roman
Donna Milner - Vanuit De Verte

Achterflap:

De vijftienjarige Natalie Ward groeit op aan de voet van de Rockies in Canada, een paar kilometer van de grens met de VS. Het is eind jaren zestig en op de melkveehouderij van haar ouders lijkt de rest van de wereld onbereikbaar ver weg. Zij leidt een gelukkig leven met haar ouders en broers, en is ervan overtuigd dat iedereen haar wel moet benijden. Vooral om haar knappe oudste broer Boyer, met wie Natalie een goede band heeft en met wie ze een interesse in boeken deelt.Wanneer de zachtaardige Amerikaan River Jordan de grens over komt om onder zijn dienstplicht uit te komen, krijgt hij werk als knecht en wordt meteen opgenomen in het gezin. Maar door zijn komst worden de gezinsrelaties al snel op de proef gesteld, en Natalie ziet door de gebeurtenissen van die zomer haar idyllische leven uiteenspatten. Nu is het vijfendertig jaar later en Natalie wordt gebeld door haar broer Boyer, van wie ze sindsdien vervreemd is, net als van de rest van de familie. Hij vraagt haar of ze naar huis komt, omdat hun moeder op sterven ligt. Met tegenzin keert Natalie terug naar de boerderij en ze bereidt zich voor om eindelijk de verschrikkelijke gebeurtenissen en geheimen onder ogen te zien die ze al die jaren heeft proberen te vergeten.

De nodige ingredïenten om dit boek ten volle tot zijn recht te laten komen zijn volgende, een lekker zachte fleecedeken, een kop hete chocolademelk of soep, theelichtjes en volledige stilte. Dit is een verhaal om over je heen te laten komen, zo meeslepend geschreven dat je spijt hebt wanneer de laatste bladzijden steeds dichterbij komen. Dit is meer dan een goed verhaal, dit is het soort klassieke roman die niet vaak meer worden geschreven. Dit is het soort boek waar ik alle andere even voor opzij schuif ... het ultieme winterboek op zondagmiddag. Wat ik er vooral uit geleerd heb, loop nooit weg van diegene waar je van houdt .. blijf dicht bij je familie en geliefden, ondanks alles.

10/10

2 opmerkingen:

heidi zei

Daarnet in de bib zag ik dat deze Milner ook op mijn ntl lijst nog staat. Dan zal ik hem in het kort ook eens meebrengen.
Nu heb ik "engelenmoord" van P.J.Tracy toch wel bij zeker?! Mijn "dodenrit" is bijna uit en hieruit bleek toch dat ik het eerste boek gemist heb. Schitterende boek ook trouwens!
Lees ze!! xx

° Huppelmuisje ° zei

Piep!
Ja ik dacht al zoiets meiske, da ge begonnen zijt in de verkeerde :D Maar kzeg ja, misschien vindt Heidi da gewoon niet erg. Milner is zéér meeslepend en echt zo'n familieroman .. nen tof boek om den zondag mee door te brengen :D

Bye ik ga nu in de regen na de tandarts , xjes !