14 april 2009

Onluistering - Greg Iles


Uitgelezen:
literaire thriller
Onluistering - Greg Iles
Penn Cage thriller 2

Achterflap:

Natches, een slaperig Southern stadje niet ver van New Orleans, vol zuidelijke traditie, oud geld en geheimen. Penn Cage, de officier van justitie die schrijver is geworden, raakt er betrokken bij de problemen van zijn oude vriend Drew Elliot als die van de verkrachting en de moord op een zwanger zeventienjarig meisje beschuldigd wordt en Penns hulp als advocaat inroept. Penn blijft rotsvast in Drews onschuld geloven, terwijl er in de loop van het onderzoek steeds meer mensen vermoord worden naarmate er meer duistere zaken aan het licht komen. Penn wordt zelf ook doelwit, terwijl hij in een race tegen de klok de waarheid boven tafel moet krijgen. Drew wordt aangeklaagd voor moord. En daar staat de doodstraf op.

Een voltreffer van formaat deze Greg Iles, mijn allereerste boek van de schrijver uit Mississippi. De schrijver durft het aan om enkele tere punten aan te halen, gedragingen en gebeurtenissen waar mensen in die streek geen weet van hebben of menen te hebben. Criminaliteit gebeurt blijkbaar niet enkel in de grote steden, tieners die te snel volwassen geworden zijn met alle gevolgen vandien, druggebruik, drughandel, sex drugs & rock 'n roll baby ! ... Ik kan me voorstellen dat de inwoners van dergelijke stadjes het als een 'ver-van-hun-bed-show' ervaren maar na het lezen van dit boek staat de realiteit juist wel naast hun bed. In de slaapkamers van hun zonen en dochters, op hun middelbare scholen en op hun computers ... Een schrijver die geen blad voor zijn mond neemt en die een steengoed verhaal heeft afgeleverd. Ik wil meer en zal zeker en vast zijn eerste Penn Cage thriller ' Het Stille Spel ' lezen ...

9/10

1 opmerking:

Karel zei

het boek ook pas uit en vond het fantastisch. Je wordt meegesleurd in een ongelooflijk verhaal, en dit wordt nog versterkt doordat het boek in de ik-stijl is geschreven.
Vorig jaar was ik ook al onder de indruk van het boek "Kwade opzet" van Iles.