30 juni 2010

Ian McEwan - Boetekleed


Uitgelezen:
roman
Ian McEwan - Boetekleed (Atonement)

Achterflap:

Op de warmste dag van de zomer van 1935 is de dertienjarige Briony Tallis getuige van een merkwaardige schouwspel. Bij toeval ziet ze haar oudere zus Cecilia met haar jeugdvriend Robbie Turner bij de fontein van hun landhuis staan. Plotseling trekt Cecilia haar kleren uit en stapt in haar ondergoed in de fontein terwijl Robbie toekijkt. Het is een gebeurtenis die Briony niet goed kan duiden. Als ze enige uren later opnieuw getuige is van een ontmoeting tussen die twee, is ze ervan overtuigd dat Robbie een gevaar vormt voor haar zuster.

Soms heb ik gewoon even genoeg van doodslag en moord en zoek ik het in een roman. Maar vaak word ik teleurgesteld en verwacht ik er veel meer van dan uiteindelijk blijkt. Een roman moet een mooi verhaal bevatten, uitgewerkte personages, moet kunnen ontroeren of doen glimlachen .. En ik vind het zo moeilijk om al deze ingrediƫnten te vinden. Ook met 'Boetekleed' zat ik vast in een boek die me niet greep, ik las het boek zodat ik het gelezen zou hebben maar ik kan niet zeggen dat ik er van genoten heb. En toch weet ik dat er goeie romans bestaan want ik heb tussen alle minder goeie ook wel al een keer prachtige pareltjes gevonden. 'Boetekleed' is mij iets te kinderachtig, te onrealistisch en te langdradig ... Het boek werd verfilmd onder de titel ' Atonement' met Keira Knightley in de hoofdrol, hopelijk is het nu eens andersom en is de film beter dan het boek.

6/10

1 opmerking:

heidi zei

hup hup ... op naar een beter boek ...
Het is moeilijk om een roman goed te vinden als je gewoon bent van thrillers/detectives te lezen. Een goed verhaal is toch de basis van elk boek, roman of thriller.
Geniet nog kei hard van het zonnetje!
Heidi